Contact

In 2002 behaalde Fréderiek haar diploma Illustratie aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Sindsdien is ze werkzaam als illustrator. In haar atelier maakt ze commercieel en educatief werk voor bedrijven, uitgeverijen en daarnaast voor particulieren.

 

Haar educatieve werk is vrolijk en fris. Kinderen kunnen van alles ontdekken in haar illustraties, waardoor ze de lesstof op een leuke manier makkelijker kunnen onthouden.

 

Daarnaast illustreert ze onder andere boekomslagen, kinderboeken, voor tijdschriften en online. Ook maakt ze verfijnde huisstijlen en logo’s.

 

Ze neemt tevens persoonlijke opdrachten aan en ontwerp ze graag sfeervolle, op maat gemaakte trouwkaarten, geboortekaarten etcetera.

 

Haar eigen werk is dromerig, en vol sferen. Karakters en dieren komen veevuldig in haar werk.

De techniek varieert van potlood en penseel tot digitale technieken gecreeërd met Illustrator en Photoshop.

 

Veel van haar werk wordt door kinderogen bekeken, ze beleven beeld anders dan volwassenen. Dit past ze tevens toe in ‘volwassen’ werk om de kijker te prikkelen ‘echt’ te kijken.

 

Ze houdt van ochtendlicht, krakende sneeuw onder haar schoenen, haardvuur, mistige dagen, voorjaarszon, ambacht, olieverf, potloden en penselen, boeken, magazines, Moleskine schetsboeken, haar atelier met Mac & Wacom Cintiq, thee, thee, thee en cappuccino’s.

 

Fréderiek is sinds 2002 lid van BNO.

 

Fréderiek Westerweel

Hilleweg 40 | 4464 JA Goes

+31 (0) 6 12 14 76 75

frederiekwesterweel@mac.com

www.frederiekwesterweel.nl

 

This post is also available in: Engels